HERKULLISET UUNIKASVIKSET MAISTUVAT HERKULLISILTA AASIALAISTYYPPISEN MAAPÄHKINÄKASTIKKEEN KERA.

Herkulliset uunikasvikset maistuvat herkullisilta aasialaistyyppisen maapähkinäkastikkeen kera. Vegaaninen ja gluteeniton kasviskulho on täyttävä ja terveellinen ateria isompaankin nälkään.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • valmistusaika 1 h 15 min

AINEKSET

6 annosta ohjeen mukaan kypsennettyä riisiä

  • 1 bataatti
  • 1 parsakaali
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 kukkakaali
  • öljyä
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl juustokuminaa
  • suolaa
  • pippuria

Kastike

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1½ dl kookosmaitoa
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 tl srirachaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl sokeria

Koristeluun

  • korianteria
  • rucolaa
  • seesaminsiemeniä

TARJOILU

  • 6 hengelle
  • laktoositon, gluteeniton, vegaaninen, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Pilko kasvikset suupaloiksi, öljyä ja mausta chilillä, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda kasvikset paistopussissa 200-asteisessa uunissa noin 40 min kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sileäksi blenderissä.
  4. Tarjoile uunikasvikset kulhossa riisipedillä koristeltuna korianterilla, rucolalla ja seesaminsiemenillä maapähkinäkastikkeen kera.

Ekoeskimo