PAISTOPUSSIN SISÄLLÄ HÖYRYSTYVÄ OMENAMEHU KYPSENTÄÄ NÄMÄ UUNIPÄÄRYNÄT MEHEVÄKSI JÄLKIRUUAKSI.

Päärynä on paahdettuna mainio jälkiruoka. Paistopussin sisällä höyrystyvä omenamehu kypsentää nämä uunipäärynät meheväksi jälkiruuaksi. Varmista päärynöiden kypsyys ennen kuin otat ne pois uunista, sillä jotkut päärynälajikkeet saattavat kypsyvät toisia kauemmin.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • 30-40 min

AINEKSET

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 4 päärynää
  • 6 rkl omenamehua
  • 6 rkl vaahterasiirappia
  • vaniljajäätelöä

TARJOILU

  • 4 hengelle
  • lakto-ovovege, soijaton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Paahda hasselpähkinät pannulla ja murskaa ne esimerkiksi veitsellä.
  2. Sekoita sokeri, pehmeä voi, pähkinät, kaneli ja muskottipähkinä. Koverra päärynöistä siemenkodat ja täytä seoksella.
  3. Nosta päärynät paistopussiin, kaada pohjalle omenamehu ja valele päärynät vaahterasiirapilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä.
  4. Valele päärynät paistamisen jälkeen paistopussin pohjalle muodostuneella siirapilla. Päärynä on herkullinen jälkiruoka, jonka kanssa voi tarjoilla vaikka vaniljajäätelöä.

Ekoeskimo