Meksikolaisittain maustetusta uunilohesta saa hauskan dipin vaikka nachoille.

Uunilohi taipuu myös dipiksi. Meksikolaisittain maustetusta uunilohesta saa hauskan dipin vaikka nachoille. Myös nachot voi lämmittää paistopussissa ja tarjoilla suoraan pussista.

Vaikeusaste

  • keskivaikea
  • valmistusaika 45 min

Ainekset

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 kirjolohifilee
  • 1 tuore chili
  • 2 kevätsipulia
  • ½ nippu korianteria
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 pussi nachoja

Tarjoilu

  • 4 hengelle
  • soijaton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää

Valmistusohjeet

  1. Hienonna valkosipuli ja sekoita öljyn, chilijauheen, limemehun ja hunajan kanssa.
  2. Valele lohi seoksella, mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä paistopussissa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna lohen jäähtyä ja hienonna haarukalla.
  3. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Viipaloi kevätsipuli ja hienonna korianteri. Sekoita uunilohi, ranskankerma, majoneesi, chili, kevätsipuli ja korianteri. Mausta limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
  4. Kuumenna nachoja paistopussissa 5-10 min 200-asteisessa uunissa, kunnes nachot ovat lämpimiä. Tarjoile nachot suoraan paistopussista lohidipin kera.

Ekoeskimo