500 grammasta voitaikinaa ja yhdestä täytteestä tulee noin 12 leivosta

500 g voitaikinaa levyinä

Viikuna-sinihomejuustotäyte:
Noin 1 dl viikunahilloa
120 g sinihomejuustoa
12 saksanpähkinää rouhittuna

Omena-vuohenjuustotäyte:
2 suomalaista talviomenaa
120 g vuohenjuustoa
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 rkl unikonsiemeniä

Lisäksi:
ESKIMO viinerivuokia
Lasi tai pyöreä muotti
Rosmariinia tai timjamia viimeistelyyn

Levitä voitaikinalevyt työtasolle tai ESKIMO leivinpaperille sulamaan noin puoli tuntia ennen kuin alat valmistaa leivoksia. Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Ota lasilla tai muotilla voitaikinalevyistä ESKIMO viinerivuokien pohjien kokoisia ympyröitä ja asettele ne viinerivuokiin. Painele tai kaulitse ylijäänyttä taikinaa niin, että saat otettua siitäkin muotilla ympyröitä eikä taikinaa jää yli. Asettele jokaisen taikinaympyrän keskelle teelusikallinen viikunahilloa. Murenna sinihomejuusto ja jaa se hillon päälle. Viimeistele saksanpähkinärouheella.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Tarkkaile leivoksia 10 minuutin jälkeen, jotta ne eivät pala. Viimeistele leivokset hienonnetulla rosmariinilla ja tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

Valmista omena-vuohenjuustoleivokset. Kuori omenat ja viipaloi ne puoliympyrän muotoisiksi viipaleiksi. Murenna vuohenjuusto ja jaa se taikinaympyröiden keskelle. Asettele juuston päälle kolme omenaviipaletta limittäin. Mittaa voi ja hunaja pieneen kuppiin ja kuumenna se mikrossa tai pienessä kattilassa liedellä. Sivele seosta omenaviipaleille. Paista kuten edellä. Sivele voi-hunaja seosta vielä kypsien leivosten omenaviipaleille ja viimeistele unikonsiemenillä sekä hienonnetulla timjamilla.

Ekoeskimo