Noin 15 cocktailpalaa

400 g nahatonta lohifileetä paksusta päästä

Mausteseos lohen pintaan:
1 dl seesaminsiemeniä
2 rkl sumakkia
1 tl suolaa

Sahramikastike:
1 dl majoneesia
1 dl crème fraîchea
0,5 pss eli 0,25 g sahramia
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria

Lisäksi:
2-3 Granny Smith -omenaa
1 sitruuna
Tuoretta oreganoa, lehtipersiljaa tai muuta yrttiä viimeistelyyn

Leikkaa lohipalan paksusta osasta pitkittäin kolme tankoa. Käytä ohut osa muuhun ruoanlaittoon. Suolaa lohitangot, pane ne lautaselle ja peitä ESKIMO Elmu®kelmulla. Nosta maustumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Valmista mausteseos. Paahda seesaminsiemeniä keskilämmöllä kuivalla pannulla välillä sekoitellen 2 minuuttia. Kaada siemenet laakealle lautaselle ja sekoita siemeniin sumakki ja suola. Ota osa seoksesta sivuun viimeistelyä varten.

Taputtele lohitangot kuiviksi ESKIMO Bio kuituliinalla. Kuumenna paistinpannu ja paahda tankoja joka sivulta sen verran, että lohen pinta paahtuu. Tangot saavat jäädä muuten raaoiksi. Kierittele lohitangot huolellisesti mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen ESKIMO Elmu®kelmuun ja kierittele niin, että saat jokaisesta tangosta tiukan makkaran. Sulje kelmupaketin päät solmimalla. Nosta paketit pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Viipaloi omenasta ympyrän tai puolikuun muotoisia viipaleita ja hiero niihin hieman sitruunaa tummumisen estämiseksi.

Ota lohitangot pakkasesta, poista kelmu ja viipaloi tangot terävällä veitsellä noin 2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kokoa cocktailpalat annostelemalla hieman kastiketta omenaviipaleen päälle, nosta päälle lohiviipale ja ripottele päälle hieman mausteseosta. Viimeistele halutessasi tuoreella yrtillä.

Ekoeskimo