NOPEASTI VALMISTUVAT KATKARAVUT EIVÄT VÄLTTÄMÄTTÄ KAIPAA PAISTOPINTAA VAAN PYSYVÄT MEHUKKAIMPINA HÖYRYTETTYNÄ.

Nopeasti valmistuvat katkaravut eivät välttämättä kaipaa paistopintaa vaan pysyvät mehukkaimpina höyrytettynä. Soija-inkiväärikatkaravut paksoi-pedillä on valmis ateria sellaisenaan, mutta voit halutessasi keittää vielä lisukkeeksi riisiä.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • valmistusaika 30 min

AINEKSET

  • 2 cm pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 500 g isoja katkarapuja tai tiikerirapuja kuorettomina ja suolistettuina
  • 2 kevätsipulia
  • 6 vartta korianteria
  • 4 kpl pieniä paksoita

TARJOILU

  • 4 hengelle
  • laktoositon, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Hienonna inkivääri ja valkosipuli.
  2. Sekoita soija, riisiviinietikka, hoisin-kastike, limemehu, seesamiöljy, inkivääri, valkosipuli ja hunaja. Kaada puolet seoksesta katkarapujen päälle.
  3. Hienonna kevätsipuli sekä korianteri ja viipaloi paksoi siivuiksi. Säästä osa kevätsipulista ja korianterista koristeluun. Sekoita paksoi, kevätsipuli ja korianteri ja kaada päälle loput soijaseoksesta. Nostele paksoit paistopussin pohjalle ja päälle katkaravut.
  4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes ravut ovat kypsiä. Tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Ekoeskimo