10-12 arancinia

5 dl riisipuuroa
100 g eli 2 dl parmesaania tai grana padanoa raastettuna
0,5 dl korppujauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
0,5 pss eli 0,25 g sahramia
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Panerointi:
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
ripaus suolaa

Lisäksi:
5 dl rypsiöljyä tai muuta mautonta öljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
400 g tölkki säilöttyjä (kirsikka)tomaatteja
130 g tomaattipyrettä
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2 rkl appelsiinimehua
0,5 ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl chilirouhetta
2 tl sokeria
1 tl suolaa

Mittaa kylmä tai huoneenlämpöinen riisipuuro kulhoon. Voit myös valmistaa riisipuuron arancineja varten. Käytä silloin 1 desi puuroriisiä ja 5 desiä maitoa ja valmista puuro riisipakkauksen ohjeen mukaan. Lisää riisipuuroon kaikki loput ainekset ja kääntele huolellisesti sekaisin. Nosta massa tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi.

Valmista tomaattikastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa. Mahdollisesti ylijäävän kastikkeen voi käyttää esimerkiksi pastakastikkeeseen.

Pyörittele massasta kylmällä vedellä kastelluin käsin 10-12 pyörykkää. Nosta pyörykät jääkaappiin paneroinnin valmistelun ajaksi.

Riko kananmuna syvälle lautaselle ja sekoita haarukalla. Mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle ja korppujauhot kolmannelle. Mausta korppujauhot ripauksella suolaa. Paneroi pyörykät pyörittelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tee panerointi huolellisesti, sillä se muodostaa kuoren, joka estää arancinien sisusta purskahtamasta ulos paistettaessa.

Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna 170 asteiseksi tai kunnes ripaus korppujauhoja saa öljyn kuplimaan ja se nousee nopeasti öljyn pintaan. Laske reikäkauhalla 4 arancinia kerrallaan öljyyn ja paista kerran kääntäen, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta valmiit arancinit lautaselle asetetulle ESKIMO Bio kuituliinalle, joka imee ylimääräisen öljyn. Tarjoile arancinit lämpiminä tomaattikastikkeen kera. Tomaattikastike on kätevää tarjoilla ESKIMO italialaisista leivosvuoista, jolloin jokainen syöjä saa oman dippikupin.

Ekoeskimo