PAISTOPUSSILLA NAUDANPAISTISTA MEHUKASTA

Paistopussi tekee vähärasvaisesta lihasta mehukkaan. Mausta naudan paahtopaisti kuivamausteseoksella eli rubilla ennen kypsennystä. Naudan paahtopaisti on klassikko, joka kruunaa jokaisen juhlan.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • valmistusaika 40 min
  • käytä S-kokoista Eskimo Eko paistopussia

AINEKSET

  • 1 kg naudan paahtopaistia
  • 2 rkl suolaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 tl maustepippuria
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl ruohosipulia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippurijauhetta
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl jauhettua neilikkaa

TARJOILU

  • 6 hengelle
  • laktoositon, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan.
  2. Laita liha paistopussiin sauma ylöspäin. Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Kypsennä 100 asteessa kunnes sisälämpö on 55 astetta ja poista liha uunista.
  3. Anna vetäytyä pussissa 10 min ennen leikkaamista. Tarjoile naudan paahtopaisti vaikka kermaperunoiden kera.

Ekoeskimo