BROILERI UUNISSA ON HELPPO HERKKU NIIN ARKEEN KUIN JUHLAAN.

Broilerin koipireidet ovat halpa herkku, jotka jäävät usein fileiden varjoon. Koipireisien liha on kuitenkin huomattavasti mehukkaampaa ja pienellä ennakkovalmisteluilla niistäkin saa lähes luuttomia ja yhtä helppoja syötäviä kuin fileistäkin. Broileri uunissa on helppo herkku niin arkeen kuin juhlaan.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • 1 h

AINEKSET

  • 3 kanan koipireittä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

TARJOILU

  • 3 hengelle
  • laktoositon, soijaton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Voit halutessasi leikata broilerin koipireisistä reisiluun päädyssä kiinni olevat luut irti, jolloin palaan jää vain reisiluu ja koipiluu – näin siitä tulee paljon helpommin syötävä. Voit myös trimmata ylimääräiset rasvat ja osan nahasta pois.
  2. Sekoita mausteet ja hiero ne koipireisien pintaan. Nosta paistopussiin ja kypsennä broileri uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia.
  3. Voit halutessasi avata pussin, laittaa uunin grillivastukset päälle ja grillata koipireisiä vielä 10 minuuttia rapean pinnan saamiseksi. Tarjoile koipireidet esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ekoeskimo