MEHUKKAAT RIBSIT PAISTUVAT PAISTOPUSSISSA VAIVATTOMASTI.

Ribsien valmistaminen paistopussissa takaa murean ja mehukkaan lopputuloksen. Perinteinen rubilla maustaminen estää palamisen ennen aikojaan ja pussissa höyrystyvä omenamehu kostuttaa ribsit, mutta ei keitä niistä makua ulos.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • valmistusaika 3 h

AINEKSET

Rub

  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 rkl valkosipulijauhetta

 

  • 1 kg ribsejä
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl bbq-kastiketta

TARJOILU

  • 2-3 hengelle
  • laktoositon, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteseos ribsien pintaan
  2. Nosta ribsit paistopussiin ja kaada pussin pohjalle omenamehua.
  3. Sulje paistopussi ja kypsennä 150-asteisessa uunissa haluamaasi kypsyyteen. Kahdessa tunnissa saat ribsejä, joissa on vielä hieman purutuntumaa ja kolmen tunnin kohdalla liha alkaa jo irrota luista.
  4. Nosta ribsit pois paistopussista, sivele bbq-kastikeella ja grillaa ribseihin pinta grillissä tai kuumassa uunissa.

Ekoeskimo