RAS EL HANOUT LOHI COUSCOUS-PEDILLÄ ON NOPEA JA NÄPPÄRÄ VAIKKAPA ARKIRUOKANA, SILLÄ COUSCOUS KYPSYY PAISTOPUSSISSA YHDESSÄ LOHEN KANSSA.

Marokkolainen ras el hanout -mausteseos toimii hienosti lohen kanssa, mutta sitä voi toki käyttää myös kanan tai lampaan kanssa. Voit ostaa valmiin mausteseoksen kaupasta tai halutessasi valmistaa sen itse. Ras el hanout lohi couscous-pedillä on nopea ja näppärä vaikkapa arkiruokana, sillä couscous kypsyy paistopussissa yhdessä lohen kanssa.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • valmistusaika 25 min

AINEKSET

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 annospalaa (n. 500 g) lohta
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 125 g coucousia
  • 1½ dl kasvislientä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • 3-4 korianterin oksaa

TARJOILU

  • 2 hengelle
  • soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Sekoita oliiviöljy, sitruunankuori, sitruunan mehu, ras el hanout ja hunaja ja voitele seoksella lohipalat.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja sekoita couscoukseen.
  3. Lisää paistopussin pohjalle couscous-seos, kuuma kasvisliemi ja sitruunan mehu. Nosta lohet paistopussiin couscouksen päälle ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15 min.
  4. Koristele mantelilastuilla ja tuoreella korianterilla.

Ekoeskimo