POSSUNNISKAA JA PAISTORASVAPERUNOITA
Pitkään kypsynyt possunniska vie kielen mennessään. Valmista niskapaisti paistopussissa, niin voit hyödyntää paistopussiin tulevan rasvan uudelleen perunoiden valmistuksessa.
VAIKEUSASTE
- helppo
- valmistusaika 20 min + 3 h kypsennys
- käytä L-koon Eskimo Eko paistopussia
AINEKSET
- 2 kg possun niskaa
- 1 kg varhaisperunaa esikeitettynä
- 1 ruukku rosmariinia
- 20 g paistorasvaa
- 1 rkl suolaa
- 2 tl chilijauhetta
- 2 tl mustapippurirouhetta
TARJOILU
- 8 hengelle
- laktoositon, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa
VALMISTUSOHJEET
- Hiero mausteet lihan pintaan ja ruskista paisti.
- Laita liha paistopussiin sauma ylöspäin ja kypsennä 100 asteessa kunnes liha on irtoaa haarukalla (sisälämpö noin 84 astetta).
- Ota liha pussista ja tee reikä paistopussin kulmaan. Valuta liemi pois siivilän läpi (käytä siivilöintiin Eskimo Bio kuituliinaa). Jäähdytä liemi jääkaapissa.
- Poista pinnalta kova rasva ja käytä loppuliemi lihaliemen tapaan.
- Laita kuumaan pannuun kovaa rasva, lohkottuja perunoita ja rosmariinin oksia. Paista perunat kauniin ruskeiksi.
- Tarjoa possunniska perunoiden kera.