POSSUNNISKAA JA PAISTORASVAPERUNOITA

Pitkään kypsynyt possunniska vie kielen mennessään. Valmista niskapaisti paistopussissa, niin voit hyödyntää paistopussiin tulevan rasvan uudelleen perunoiden valmistuksessa.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • valmistusaika 20 min + 3 h kypsennys
  • käytä L-koon Eskimo Eko paistopussia

AINEKSET

  • 2 kg possun niskaa
  • 1 kg varhaisperunaa esikeitettynä
  • 1 ruukku rosmariinia
  • 20 g paistorasvaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl mustapippurirouhetta

TARJOILU

  • 8 hengelle
  • laktoositon, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Hiero mausteet lihan pintaan ja ruskista paisti.
  2. Laita liha paistopussiin sauma ylöspäin ja kypsennä 100 asteessa kunnes liha on irtoaa haarukalla (sisälämpö noin 84 astetta).
  3. Ota liha pussista ja tee reikä paistopussin kulmaan. Valuta liemi pois siivilän läpi (käytä siivilöintiin Eskimo Bio kuituliinaa). Jäähdytä liemi jääkaapissa.
  4. Poista pinnalta kova rasva ja käytä loppuliemi lihaliemen tapaan.
  5. Laita kuumaan pannuun kovaa rasva, lohkottuja perunoita ja rosmariinin oksia. Paista perunat kauniin ruskeiksi.
  6. Tarjoa possunniska perunoiden kera.

Ekoeskimo