1 pkt valmista piparkakkutaikinaa

Pikeeri:
0,5 dl kananmunanvalkuaista
3 dl tomusokeria

Lisäksi:
ESKIMO pursotinpusseja

Valmista piparit pakkauksen ohjeen mukaan. Jos haluat tehdä pipareista kuusenkoristeita, paina pipareiden yläreunaan ennen uuniin panoa pieni reikä esimerkiksi pienellä korkilla tai tyllan päällä. Reikä pienenee hieman uunissa. Paista piparit ohjeen mukaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Valmista pikeeri. Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella 3-4 minuuttia. Kaavi pikeeri ESKIMO pursotinpussiin ja solmi avoin pää tiukalle solmulle. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja testaa onko pursotuksen paksuus haluamasi. Voit tarvittaessa suurentaa reikää. Erityisen tarkkoihin pursotuksiin voit hankkia pienen pursotustyllan. Koristele piparit pikeerillä haluamallasi tavalla ja anna kuorrutteen kovettua mieluiten yön yli. Pujota koristepipareihin kauniit nauhat. Joulun jälkeen koristepiparit voi pakata ESKIMO leivinpaperiin ja pahvilaatikkoon, jolloin ne säilyvät seuraavaan jouluun.

Ekoeskimo