PAISTOPUSSISSA SYNTYY KÄTEVÄSTI KOKONAINEN ATERIA.

Paistopussissa syntyy kätevästi kokonainen ateria kun peurapaisti nostetaan myskikurpitsapedille. Syksyiset maut eivät vaadi rinnalleen muuta.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • 2 h

AINEKSET

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 iso sipuli
  • öljyä
  • 4 tl sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • 1½  kg peuranpaistia
  • 6 oksaa timjamia
  • voita

TARJOILU

  • 6 hengelle
  • soijaton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Puolita ja kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pitkiksi siivuiksi ja sipulit lohkoiksi, öljyä ja mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta peura suolalla sekä pippurilla ja ruskista voissa pannulla. Nostele paistopussin pohjalle kurpitsat, sipulit ja timjamin oksat. Nosta päälle peurapaisti, sulje pussi ja kypsennä 175-asteisessa uunissa paistomittarin avulla haluamaasi lämpötilaan (58° medium, 64° medium plus, 70° kypsä ja 75° ylikypsä).
  3. Anna lihan vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Ekoeskimo