PESTOLLA KUORRUTETTU SEITI JA PURJO-RIISIPILAHVI SYNTYVÄT NÄPPÄRÄSTI YHDESSÄ PAISTOPUSSISSA ILMAN SUUREMPAA SOTTAAMISTA.

Pestolla kuorrutettu seiti ja purjo-riisipilahvi syntyvät näppärästi yhdessä paistopussissa ilman suurempaa sottaamista. Jopa riisi keittyy pussissa seitin seurana kun valitset nopeasti kypsyvän riisin.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • valmistusaika 40 min

AINEKSET

  • ½ purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 125 g  pitkäjyväistä riisiä (10 min keittoaika)
  • 3 dl kasvislientä
  • 400 g sulatettua pakaste-seitifileetä
  • ½ prk punaista pestoa

Tarjoiluun

  • purjon vihreitä lehtiä
  • aurinkokuivattua tomaattia

TARJOILU

  • 2 hengelle
  • soijaton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Huuhdo puolitettu purjo ja suikaloi valkoinen osa. Hienonna valkosipulit. Paista purjosuikaleet ja valkosipuli voissa pehmeiksi, lisää joukkoon riisi ja kasvisliemi, mausta.
  2. Kaada seos paistopussin pohjalle, nosta päälle seiti ja kuorruta ne punaisella pestolla. Sulje pussi ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  3. Koristele suikaloiduilla vihreillä purjon lehdillä ja aurinkokuivatun tomaatin viipaleilla.

Ekoeskimo