Kaksi ESKIMO® pyöreää kartonkista piirasvuokaa

1 puntti (450-500 g) vihreää parsaa
2 (100 g) salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl kuivattua chilirouhetta
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Munaseos:
10 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
100 g parmesaania raastettuna
1 dl lipstikkaa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
1 (125 g) mozzarellapallo

Pese parsat ja leikkaa niistä kuivat kannat pois. Leikkaa nuput ja säästä ne viimeistelyä varten. Paloittele parsat noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää parsat, sipulit ja mausteet pannulle. Kuullota keskilämmöllä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Parsa saa jäädä napakaksi.

Yhdistä kaikki munaseoksen ainekset kulhossa ja sekoita kevyesti vispilällä. Öljyä kaksi ESKIMO®:n pyöreää kartonkista piirasvuokaa ja jaa parsaseos tasaisesti niiden pohjalle. Jaa munaseos tasaisesti vuokiin ja revi mozzarella pieniksi paloiksi pinnalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja munaseos on täysin hyytynyt. Jäähdytä hieman ja tarjoile lämpimänä tai haaleana.

Frittatan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää seuraavana päivänä tarjoiltavaksi. ESKIMO® kartonkisessa piirasvuoassa frittata sopii erinomaisesti viemiseksi vaikka brunssipöytään tai piknikevääksi. Käytetyt piirasvuoat voi pistää kartonkikierrätykseen.

Ekoeskimo