1 ESKIMO piirasvuoallinen

100 g kuorellisia manteleita
100 g hasselpähkinöitä
100 g kuivattuja aprikooseja veitsellä rouhittuna
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl kanelia jauhettuna
2 tl pomeranssinkuorta jauhettuna
1 tl neilikkaa jauhettuna
1 tl inkivääriä jauhettuna
0,5 tl maustepippuria jauhettuna
0,5 tl muskottipähkinää jauhettuna
muutama kierros mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa
1 dl juoksevaa hunajaa
1 dl fariinisokeria
50 g voita kuutioituna
100 g 70 % suklaata paloiteltuna

Lisäksi:
ESKIMO kartonkinen piirasvuoka
Tomusokeria viimeistelyyn

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Mittaa ESKIMO:n kartonkiseen piirasvuokaan mantelit ja hasselpähkinät, levitä tasaisesti vuoan pohjalle ja paahda uunissa 10 minuuttia puolivälissä sekoittaen.

Mittaa kulhoon aprikoosit, (appelsiinin kuori), kaikki mausteet, kaakao ja vehnäjauho. Lisää joukkoon paahdetut pähkinät ja sekoita huolellisesti.

Mittaa pieneen kattilaan hunaja ja fariinisokeri. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes sokeri on täysin liuennut hunajaan ja kuumenna tämän jälkeen vielä noin 2 minuuttia. Lämpötilan tulisi olla 115 astetta, jonka voit mitata digitaalisella lämpömittarilla. Nosta kattila pois levyltä ja lisää seokseen voi ja suklaa. Sekoita huolellisesti, kunnes ne ovat sulaneet joukkoon.

Kaavi hunaja-suklaamassa kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita välittömästi jämäkällä nuolijalla voimakkaasti käännellen ainekset huolellisesti sekaisin. Kaavi taikina ESKIMO piirasvuokaan ja painele nuolijalla ja kylmällä vedellä kastelluin käsin tasaisesti vuokaan. Paista 150 asteessa keskitasolla noin puoli tuntia. Panforten keskusta saa jäädä pehmeäksi, sillä se jähmettyy jäähtyessään.

Jäähdytä panforte huoneenlämpöiseksi piirasvuoassa ja säilytä jääkaapissa ESKIMO Elmu®kelmulla peitettynä. Tarjoile huoneenlämpöisenä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Panforte on herkullinen joulunajan jälkiruoka ja pieni siivu riittää tyydyttämään makeannälän. Tarjoa panforte vaikka kahvin, vin santon tai portviinin kera.

Panforte on ihastuttava joulunajan vieminen. Siivilöi panforten pinnalle runsaasti tomusokeria ja siirrä se puhtaaseen ESKIMO piirasvuokaan. Paketoi vuoka esimerkiksi ESKIMO leivinpaperiin tai Eko paistopussiin. Viimeistele paketti kauniilla nauhoilla, pienillä havunoksilla ja vaikka kanelitangoilla. Voit myös jakaa panforten puoliksi ja paketoida sen ilman vuokaa.

Ekoeskimo