4 annosta

400 g palsternakkaa
400 g juuriselleriä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl kuminansiemeniä

Currydippi:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 tl sitruunamehua
2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat tarvittaessa, mutta älä kuori niitä. Kuori juuriselleri ja leikkaa molemmat juurekset tikuiksi. Levitä ESKIMO leivinpaperi uunipellille ja nosta juurestikut pellille. Valuta päälle öljy ja ripottele suola ja kuminansiemenet. Sekoita ja levitä juurestikut yhteen kerrokseen. Kypsennä reilu puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat hieman ruskistuneet ja muuttuneet rapeiksi. Kääntele juureksia kerran kypsennyksen keskivaiheessa.

Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.

Tee ESKIMO leivinpaperista 4 tötteröä ja jaa juurestikut niihin. Annostele dippi ESKIMO italialaisiin leivosvuokiin ja tarjoile heti paahdettujen juuresten kera.

Ekoeskimo