7 dl valmista glögiä

5 dl omenatäysmehua
1 kanelitanko
3 tähtianista
10 neilikkaa
10 mustapippuria
5 kokonaista kardemumman siementä
2 dl puolikuivaa sherryä
1 satsuman tai klementiinin mehu

Lisäksi:
2 ESKIMO haudutuspussia
Omena- tai satsumaviipaleita koristeluun

  1. Mittaa omenamehu kattilaan. Pane mausteet ESKIMO haudutuspussiin ja lisää se omenamehun joukkoon.
  2. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna hautua kannen alla puoli tuntia. Nosta haudutuspussi kattilasta biojätteeseen.
  3. Mittaa sherry kattilaan ja puserra sekaan klementiinin mehu. Kuumenna glögi vielä kiehumispisteeseen.
  4. Tarjoile kauniista laseista ja viimeistele halutessasi omena- tai klementiiniviipaleilla. Voit tarjoilla glögin myös kylmänä cocktaillaseista jäillä tai ilman.

Tämän glögin voit valmistaa myös alkoholittomana, jätä vain sherry reseptistä pois.

Ekoeskimo