MEHUKAS NAUDANPAISTI KRUUNAA JUHLAPÖYDÄN

Kun joulun perinteiset kinkut ja kalkkunat alkavat kyllästyttää voi juhlapöytään valmistaa myös mehukasta paistia. Ylimääräiseksi jäänyt naudanpaisti toimii täydellisesti myös kylmänä leivänpäällisenä.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • valmistusaika 1 h 15 min

AINEKSET

  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 5 sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 1-1½ kg naudan paahtopaistia
  • 5 oksaa timjamia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria

TARJOILU

  • 10 hengelle
  • laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

VALMISTUSOHJEET

  1. Puolita sipulit ja valkosipuli ja paahda leikkauspinta pannulla tummanruskeaksi. Sido naudanpaisti tasaiseksi palaksi ja paista pannulla pinnat ruskeiksi.
  2. Aseta paistopussin pohjalle sipulit ja yrtit. Mausta suolalla ja lorauta päälle öljyä. Mausta paisti suolalla ja pippurilla ja nosta sipulien päälle.
  3. Paista 120-asteisessa uunissa kunnes paistin sisälämpötila on 58 astetta. Helpoiten saat lihan sisälämpötilan kohdalleen paistomittarilla. Kilon lihapalan kypsyminen kestää reilun tunnin. Nosta naudanpaisti pois uunista, anna levätä vähintään 15 minuuttia, siivuta ja tarjoile paahdetun sipulin kera.

Ekoeskimo