2 ESKIMO paistovuoallista

1,5 kg valmista tai itse tehtyä lanttusosetta
1,5 dl vaaleaa misotahnaa
75 g voita
3 dl kermaa
5 valkosipulinkynttä viipaloituna
1,5 dl hunajaa
3 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl chilijauhetta
1 kananmuna

Lisäksi:
2 ESKIMO kartonkista paistovuokaa
Voita ja mantelilastuja laatikon pinnalle

Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Siirrä lanttusose kulhoon ja sekoita siihen misotahna. Ruskista voi pienessä kattilassa, lisää kerma ja valkosipuli. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes valkosipulit ovat pehmenneet. Lisää seokseen hunaja, inkivääri ja chilijauhe. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Sekoita kermaseos lanttusoseeseen. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita.

Jaa massa kahteen ESKIMO kartonkiseen paistovuokaan ja tasoita pinta tai tee siihen halutessasi aaltokuvioita. Ripottele pinnalle voinokareita ja halutessasi mantelilastuja. Kypsennä uunin alatasolla noin 1,5 tuntia tai kunnes laatikoiden pinta on ruskistunut kauniisti. Tarjoile lanttulaatikko lämpimänä tai jäähdytä huoneenlämpöiseksi, peitä ESKIMO Elmu®kelmulla ja siirrä jääkaappiin tai pakkaseen.

Mausteinen lanttulaatikko on ilahduttava tuliainen joulupöytään. Paketoi laatikko esimerkiksi ESKIMO kakkupaperiin ja sido kauniilla nauhalla.

Ekoeskimo