12 kpl

Marengit:
4 kananmunan valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria

Curd:
5-6 passionhedelmää (1 dl hedelmälihaa)
1 limetti (2 rkl mehua)
1,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
100 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita

Mascarponerahka:
250 g mascarponea
250 g maitorahkaa
1 rkl vaniljasokeria

Viimeistelyyn:
100 g suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä rouhittuna

Lisäksi:
12 ESKIMO® viinerivuokaa
2 ESKIMO® pursotinpussia

Kytke uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan teräs- tai lasikulhoon. Säästä keltuaiset. Vatkaa valkuaiset yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa kunnes sokeri on täysin sulanut ja vaahto on kiiltävää. Aseta ESKIMO® pursotinpussiin suurin tylla ja lusikoi marenki pussiin. Pursota marenki ESKIMO® viinerivuokiin niin, että ensimmäinen kerros peittää vuoan pohjan ja toinen reunoille niin, että marengin keskelle muodostuu pieni pesä. Kypsennä marenkeja pellin päällä uunin keskitasolla 40-45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan uuniin noin kolmeksi tunniksi. Jäähtyneet marengit säilyvät hyvinä vähintään viikon ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Valmista passioncurd. Mittaa kaikki muu paitsi voi kattilaan ja sekoita. Kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kattila pois levyltä ja vatkaa sekaan paloiteltu voi. Jäähdytä ja nosta peitettynä jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Kiireessä voit jäähdyttää curdin jäävesihauteessa välillä sekoittaen ja käyttää sen heti. Jos curdia jää yli, sen voi käyttää esimerkiksi paahtoleivän päällä tai jogurtin kera.

Valmista mascarponetäyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi ja siirrä massa ESKIMO® pursotinpussiin.

Kokoa pavlovat juuri ennen tarjoilua. Pursota mascarponetäytettä marenkien keskelle, lusikoi päälle passioncurdia ja viimeistele rouhituilla pistaaseilla. Voit käyttää koristeluun lisäksi syötäviä kukkia. Käytetyt viinerivuoat voidaan hävittää biojätteen joukossa.

Ekoeskimo