Noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka

400 g kivellisiä pehmeitä taateleita (kaupan hedelmäosastolta)
3 dl espressoa tai vahvaa kahvia
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Suklaa-kaneliganache:
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60-70 %)
1 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
ripaus suolaa

Mascarpone-neilikkakuorrute:
250 g mascarponea
0,5 dl fariinisokeria
1 tl neilikkaa

Lisäksi:
ESKIMO leivinpaperia
Voita kakkuvuoan voiteluun

Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle ESKIMO leivinpaperi ja voitele pohja ja reunat voilla. Voit käyttää myös rengasvuokaa. Poista taateleista kivet ja pane taatelit kattilaan, johon koko taikina mahtuu. Mittaa kattilaan kahvi ja kuumenna seosta sekoitellen, kunnes taatelit hajoavat. Pane levy pois päältä. Lisää kattilaan voi ja fariinisokeri ja sekoita käsivispilällä huolellisesti, kunnes voi sulaa ja seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja vatkaa käsivispilällä munat sekaan yksitellen. Mittaa loput kuivat ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat ainekset taatelimassaan. Älä vatkaa liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia tai kun kakun keskelle pistettäessä tikkuun ei tartu enää taikinaa. Tarkkaile kakkua paistoajan loppupuolella ja peitä pinta ESKIMO leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Jäähdytä kakku vuoassa huoneenlämmössä ensin noin 10 minuuttia. Avaa irtopohjavuoan reunus, jotta kakku ei tartu siihen jäähtyessään kiinni, mutta jätä rengas paikoilleen. Peitä kakku ESKIMO foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kakku säilyy jääkaapissa huolellisesti ESKIMO Elmu®kelmuun käärittynä vähintään kaksi viikkoa ja onkin parhaimmillaan vasta muutama päivä leipomisen jälkeen. Kakun voi myös pakastaa. Kakku on herkullista ja mehevää myös ilman kuorrutusta ja sopii erinomaisesti kahvin kanssa nautittavaksi.

Kakusta saa näyttävän koristelemalla sen jommalla kummalla kuorrutteella tai voit tehdä osasta taikinasta kuppikakkuja ja koristella ne toisella kuorrutteella.

Valmista suklaakuorrute seuraavasti. Mittaa kerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Lisää kaikki mausteet. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Leikkaa ESKIMO pursotinpussista pää pois, niin että saat asetettua siihen haluamasi tyllan. Kaavi massa pussiin, sulje avoin pää ja koristele taatelikakku tai muffinit haluamallasi tavalla. Voit viimeistellä kuorrutetut leivonnaiset granaattiomenansiemenillä ja rosmariininlehdillä.

Valmista mascarponekuorrute mittaamalla kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa massa kuohkeaksi. Käytä samalla tavalla kuin suklaakuorrute. Mascarponekuorrutteen koristeluun sopivat esimerkiksi karpalot ja timjami.

Ekoeskimo