NORMAALISTI BAOZIT ELI AASIALAISET TÄYTETYT SÄMPYLÄT VALMISTETAAN JOKO UUNISSA TAI HÖYRYTTIMESSÄ. PAISTOPUSSISSA SAAT KUITENKIN MOLEMPIEN PARHAAT PUOLET.

Normaalisti baozit eli aasialaiset täytetyt sämpylät valmistetaan joko uunissa tai höyryttimessä. Paistopussissa saat kuitenkin molempien parhaat puolet. Vesitilkka paistopussin pohjalla pitää baozit pehmeinä, mutta uuni silti ruskistaa sämpylöiden voidellun pinnan. Varo lisäämästä liikaa vettä, etteivät sämpylöiden pohjat kastu täysin.

VAIKEUSASTE

  • vaikea
  • valmistusaika 2 h 30 min

AINEKSET

Taikina:

  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 5 dl jauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Täyte:

  • ½ chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm inkivääriä
  • ½ nippu korianteria
  • 3 kevätsipulia
  •  öljyä
  • 1 pkt härkistä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

Tarjoiluun:

  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 4 oksaa korianteria
  • ½ chili
  • hoisin-kastiketta

TARJOILU

  • 4-6 hengelle
  • lakto-ovo vege, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää

VALMISTUSOHJEET

  1. Valmista ensin baozit. Sekoita sokeri ja n. 40-asteinen vesi kulhossa kunnes sokeri sulaa. Lisää hiiva ja anna kuplia 10-15 minuuttia. Kaada jauhot isoon kulhoon ja lisää hiivaseos, yksi kananmuna, öljy ja suola. Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia kunnes taikina on sileää ja venyvää. Nostata kulhossa 1-2 tuntia kunnes taikinan koko tuplaantuu.
  2. Hienonna chili, valkosipulit, inkivääri sekä korianteri ja viipaloi kevätsipulit. Kuullota chili, valkosipuli, inkivääri ja kevätsipulien valkoiset osat öljyssä, lisää härkis ja paista. Lisää sitten riisiviinietikka, soijakastike, seesamiöljy sekä makea chilikastike ja keitä kasaan hetki. Lisää lopuksi kevätsipulien vihreät osat ja korianteri.
  3. Leikkaa taikina 10-12 osaan, kauli pieneksi pyöreiksi kiekoiksi ja nosta keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä.
  4. Käännä reunat täytteen päälle ja nipistele yhteen niin, että saat pyöreitä sämpylöitä. Voitele kananmunalla ja nosta paistopussiin niin, että taikinan “suuaukko” on alaspäin.
  5. Kaada paistopussin pohjalle 1 dl kiehuvaa vettä ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 min. Tarjoile baozit paahdettujen seesaminsiemenien, korianterin, silputun chilin ja hoisin-kastikkeen kera.

Ekoeskimo