100 g pekaanipähkinöitä
100 g cashewpähkinöitä
150 g maapähkinöitä (kuorellisia tai kuorittuja)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksen siemeniä
1 tl neilikkaa jauhettuna
1 tl kanelia jauhettuna
1 tl maustepippuria jauhettuna
ripaus chiliä
1 tl suolaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl vettä
15 g voita
100 g kuivattuja karpaloita

Lisäksi:
ESKIMO leivinpaperia
ESKIMO italialaisia leivosvuokia tarjoiluun

Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen ja levitä uunipellille ESKIMO leivinpaperi. Mittaa pähkinät kulhoon. Mittaa fenkolin ja aniksen siemenet mortteliin ja hienonna. Kumoa jauhetut mausteet pähkinöiden päälle. Mittaa sekaan kaikki loput mausteet ja sekoita huolellisesti. Mittaa siirappi, vesi ja voi pieneen kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes voi on sulanut seokseen. Kaada seos pähkinöiden päälle ja sekoita huolellisesti. Kumoa pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja kaavi kaikki kastike mukaan. Levitä pähkinät tasaisesti yhdeksi kerrokseksi pellille.

Kuumenna uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota pelti pois uunista, sekoita pähkinöitä huolellisesti ja levitä ne jälleen yhteen kerrokseen. Paahda vielä uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja sekoita karpalot pähkinöiden sekaan. Anna pähkinöiden jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile illanistujaisissa ESKIMO italiaisista leivosvuoista. Maustetut pähkinät ovat myös herkullinen vieminen. Pakkaa pähkinät ESKIMO Eko paistopussiin ja sulje kauniilla nauhalla. Leikkaa ylimääräinen pussin reunus pois.

Ekoeskimo