6 leipää

Labneh:
500 g turkkilaista jogurttia
0,5 tl suolaa

Dukkah:
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
2 tl juustokuminan- eli jeeransiemeniä
2 tl fenkolinsiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
0,5 tl chilijauhetta

Lisäksi:
2 ESKIMO Bio -kuituliinaa
ESKIMO Elmu®kelmua
6 viipaletta vaaleaa hapanjuuri- tai maalaisleipää
2-3 kypsää persimonia
1 sitruuna
Tuoretta minttua, lehtipersiljaa tai muuta yrttiä viimeistelyyn

Valmista labneh vuorokausi ennen tarjoilua. Vuoraa siivilä kahdella ESKIMO Bio kuituliinalla ja aseta siivilä kulhon päälle, johon jogurtin hera mahtuu valumaan. Sekoita jogurttiin suola ja lusikoi jogurtti vuorattuun siivilään. Kokoa kuituliinan reunat jogurtin päälle ja peitä siivilä ESKIMO Elmu®kelmulla. Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi valumaan. Kumoa tai lusikoi valmis labneh kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Pistä kuituliinat biojätteeseen ja kelmu muovinkierrätykseen. Voit käyttää heran esimerkiksi leipätaikinaan tai smoothieen.

Valmista dukkah. Paahda kurpitsansiemeniä keskilämmöllä kuivalla pannulla välillä sekoitellen 2 minuuttia. Lisää korianterin-, jeeran- ja fenkolinsiemenet ja paahda sekoitellen vielä 3 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen, anna jäähtyä hetki ja jauha karkeaksi rouheeksi. Paahda seesaminsiemeniä tyhjällä pannulla välillä sekoitellen 2 minuuttia. Sekoita rouheeseen seesaminsiemenet, suola ja chilijauhe. Säilytä dukkah suljetussa purkissa huoneenlämmössä.

Paahda leipäviipaleet voissa tai oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin rapeiksi. Viipaloi persimonit ja halkaise sitruuna. Levitä labneh leipien päälle paksuksi kerrokseksi. Asettele persimonviipaleet leiville ja purista niiden päälle hieman sitruunamehua. Ripottele leipien päälle runsaasti dukkahia ja viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoile heti.

Ekoeskimo