2 ESKIMO® kartonkista paistovuokaa

Juuri:
2,5 dl täysmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 pss sahramia
2 tl kardemummaa

Taikina:
100 g sukaatteja
100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
0,5 dl mantelilikööriä
4,5 dl jauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 pestyn (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 pestyn (luomu)appelsiinin raastettu kuori
100 g mantelirouhetta
125 g huoneenlämpöistä voita

Lisäksi:
1 kananmuna voiteluun

Pasharahka:
500 g rahkaa
250 g mascarponea
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl jauhettua vaniljaa tai 1 rkl vaniljasokeria
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2 rkl appelsiinimehua

Valmista pullataikinan juuri yleiskoneen kulhoon tai muuhun suureen kulhoon, jossa voit valmistaa koko taikinan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja sekoita se kuivien ainesten joukkoon. Anna juuren tekeytyä liinan alla huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Mittaa sukaatit, hienonnetut aprikoosit ja mantelilikööri pieneen kulhoon ja maustua huoneenlämmössä välillä sekoitellen sen aikaa kun juuri tekeytyy. Taikina on helpointa valmistaa yleiskoneella, jolloin voit mitata kaikki taikinan loput ainekset taikinajuuren päälle. Käytä yleiskoneen taikinakoukkua ja anna sen vaivata taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista, 8-10 minuuttia. Käsin tehdessä sekoita juureen ensin kananmuna, sokeri, suola ja sitrusten kuoriraaste. Alusta sitten jauho taikinaan vähitellen ja lisää viimeisen jauhoerän kanssa voi, liotetut kuivahedelmät ja mahdollisesti imeytymätön likööri sekä mantelirouhe.

Jaa taikina kahteen ESKIMO® paistovuokaan ja anna kohota liinan alla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Voitele kulitsat kananmunalla ja paista 175 asteisen uunin alaosassa 40-45 minuuttia. Tarkkaile loppuvaiheessa, etteivät kulitsat ruskistu liikaa ja peitä tarvittaessa ESKIMO® leivinpaperilla. Anna kulitsojen jäähtyä ja tekeytyä liinan alla pari tuntia ja tarjoile huoneenlämpöisinä viipaleina pashahyveen kera. Kulitsa on parasta samana päivänä tarjoiltuna, joten ylijäänyt kulitsa kannattaa pakastaa paistovuoassa ESKIMO® folioon tiiviisti käärittynä. Kulitsa on ihastuttava pääsiäisen ajan vieminen ja maistuu kahvipöydässä myös ilman pasharahkaa. Paistovuoan voi pistää kartonkikierrätykseen.

Valmista pashahyve sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan. Tarjoile kulitsaviipaleiden kera.

Ekoeskimo