6 hengelle

Luuton karitsanpaisti, noin 1,5 kg
öljyä

Mausteseos:
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl kuivattua chilirouhetta
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 pestyn luomusitruunan kuori raastettuna
1 dl tuoretta oreganoa tai meiramia hienonnettuna
0,75 dl oliiviöljyä

Broccolinia, pecorinoa ja hasselpähkinää:
450-500 g broccolineja
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
60 g hasselpähkinöitä
80 g pecorinoa
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Jogurtti-minttukastike:
400 g turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl jauhettua sumakkia
0,5 tl chilijauhetta
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 ruukku eli noin 2 dl hienonnettua minttua

Lisäksi:
2 ESKIMO® Eko S -paistopussia
paistinarua

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen sen valmistamista. Poista paistin pinnasta suurimmat kalvot ja rasvat terävällä veitsellä. Sido paisti tasaiseksi paistinarulla.

Valmista mausteseos. Paahda korianterinsiemeniä, chiliä ja mustapippureita kuivalla paistinpannulla pari minuuttia sekoitellen. Jauha paahdetut mausteet hienoksi huhmareessa. Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset yhteen.

Hiero sidotun paistin pintaan öljyä ja ruskista se joka puolelta kuumalla paistinpannulla. Hiero ruskistetun paistin pintaan huolellisesti mausteseos, nosta paisti paistopussiin ja kaavi mahdollisesti ylijäänyt mausteseos pussiin paistin päälle. Työnnä paistomittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan ja sulje pussi. Kypsennä 150 asteisen uunin keskitasolla pellin päällä kunnes paistomittari näyttää 54 astetta, tähän kuluu noin 40 minuuttia. Nosta pelti paisteineen pois uunista ja anna paistin levätä paistopussin sisällä noin puoli tuntia. Poista paistinarut ja leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Lusikoi viipaleiden päälle lientä paistopussista, ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria myllystä.

Valmista broccolinit paistin levätessä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Leikkaa vihanneksista tarvittaessa noin sentin verran kuivaa kantaa pois ja nosta broccolinit paistopussiin. Pirskottele päälle öljy ja ripottele suola ja sokeri. Kääntele hieman, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Sulje paistopussi ja kypsennä 8-10 minuuttia broccolinien varren paksuudesta riippuen. Varret saavat jäädä napakoiksi. Paahda hasselpähkinät kuivalla kuumalla paistinpannulla ja rouhi niitä hieman veitsellä. Vuole pecorinosta ohuita lastuja terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Siirrä broccolinit tarjoiluvadille tai tarjoile suoraan avatusta pussista. Pirskottele päälle sitruunanmehu ja ripottele paahdetut hasselpähkinät ja murenna pecorinolastut. Viimeistele mustapippurilla.

Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarjoile karitsanpaistin ja broccoliinien kera. Voit tarjoilla ruoan kanssa peruna-rosmariinifocacciaa. ESKIMO® Eko paistopussit voi käytön jälkeen hävittää biojätteen joukossa.

Ekoeskimo