JOULULOHI YHDISTÄÄ PERINTEISEN ROSOLLIN JA MEHUKKAAN UUNILOHEN

Jos perinteinen rosolli alkaa tympiä, voit yhdistää rosollin maut myös herkulliseen loheen. Rosollipedillä lepäävä joululohi saa seurakseen smetanasta vispatun ja rosollikastiketta muistuttavan vaahdon, jonka etikkaisuus tasapainottaa kalan täyteläisyyttä.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • valmistusaika 50 min

AINEKSET

Rosollipeti

  • 1 iso peruna
  • 1 iso punajuuri
  • 1 pieni sipuli
  • 1 porkkana
  • 5 oksaa timjamia
  • suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä

400 g lohta

Kastike

  • 4 rkl smetanaa
  • 1 tl väkiviinietikkaa
  • 1 tl etikkapunajuurten lientä
  • suolaa
  • sokeria
  • timjamia viimeistelyyn

TARJOILU

  • 4 hengelle
  • gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi siivuiksi esimerkiksi vihannesmandoliinilla. Asettele juurekset Eskimo Eko paistopussin pohjalle, ripottele päälle timjaminlehdet, mausta suolalla ja valuta päälle hunaja, balsamiviinietikka ja öljy. Sulje pussi ja kypsennä vihanneksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Leikkaa lohi neljään palaan ja ruskista pinnat nopeasti kuumalla pannulla. Nosta lohipalat kasvisten päälle paistopussiin ja paista 200-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.
  3. Vispaa smetana kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon väkiviinaetikka sekä etikkapunajuurten liemi. Mausta suolalla ja sokerilla.
  4. Tarjoile lohi ja juurekset suoraan paistopussista. Revi pussi auki, koristele joululohi nokareella smetanaa ja viimeistele timjamin oksalla.

Ekoeskimo