Höyrytetyt kalapalat, kasvikset ja höyrysämpylät

Höyrytetty ruoka ei höyryuunia tarvitse, sillä Eskimo Eko paistopussi ajaa saman asian. Höyrytä pussissa kalaa ja kasviksia tai kypsennä mehevät höyrysämpylät.

Vaikeusaste

  • helppo
  • valmistusaika 40 min
  • käytä S-koon Eskimo Eko paistopussia

Ainekset

Höyrysämpylät

S-kokoinen pussi

Taikina

  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 5 dl jauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Tarjoilu

  • 4 hengelle
  • laktoositon, gluteeniton, soijaton, vegaaninen, vege, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sokeri ja n. 40 asteinen vesi kulhossa, kunnes sokeri sulaa.
  2. Lisää hiiva ja anna kuplia 10-15 minuuttia.
  3. Kaada jauhot isoon kulhoon ja lisää hiivaseos, yksi kananmuna, öljy ja suola.
  4. Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia kunnes taikina on sileää ja venyvää.
  5. Nostata kulhossa 12 tuntia kunnes taikinan koko tuplaantuu.
  6. Leikkaa taikina 10-12 osaan ja tee pieniä pyöreitä sämpylöitä.
  7. Laita höyrysämpylät paistopussiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 min.

Höyrysämpylöihin ei tarvitse laittaa vettä pussin pohjalle, sillä tiiviissä pussissa tulee tähän reseptiin riittävästi höyryä.

Halutessasi voit kuitenkin lisätä hieman vettä pussin pohjalle, jos haluat enemmän kosteutta sämpylään.

Ekoeskimo