PERINTEISESTI PATAPAISTI VALMISTETAAN NIMENSÄ MUKAISESTI PADASSA, MUTTA SE ONNISTUU KÄTEVÄSTI MYÖS PAISTOPUSSISSA.

Perinteisesti patapaisti valmistetaan nimensä mukaisesti padassa, mutta se onnistuu kätevästi myös paistopussissa. Pussi pitää sisällään lihasta irtoavat nesteet ja höyryttää lihan sekä kasvikset kypsiksi lihan omassa liemessä. Paisti kypsyy kauan, mutta on vaivan arvoinen.

VAIKEUSASTE

  • keskivaikea
  • 3 h

AINEKSET

  • 1½-2 kg naudan paistia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl voita
  • 4 porkkanaa
  • 20 perunaa
  • 2 sipulia
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ dl lihalientä

TARJOILU

  • 8 hengelle
  • soijaton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa

VALMISTUSOHJEET

  1. Mausta huoneenlämpöinen paisti suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa.
  2. Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja sipulit ja asettele paistopussin pohjalle. Lisää mukaan rosmariinin oksat, kokonaiset valkosipulinkynnet ja lihaliemi.
  3. Nosta päälle paisti, sulje pussi ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 2½-3 h paistin koosta riippuen.

Ekoeskimo