HAUDUTETUISSA GLÖGIPÄÄRYNÖISSÄ MAISTUU JOULUN MAUT
Glögimausteista on moneksi, sillä niillä voi maustaa muutakin kuin perinteisen joulujuoman. Glögipäärynät valmistuvat Eskimo Eko paistopussissa mehukkaiksi ja mausteisiksi.
VAIKEUSASTE
- helppo
- valmistusaika 40 min
AINEKSET
- 3 päärynää
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa
- 6 rkl ruokosokeria
- 1 appelsiinin kuori
- 1/2 appelsiinin mehu
- loraus portviiniä
TARJOILU
- 6 hengelle
- vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä
VALMISTUSOHJEET
- Puolita päärynät ja poista siemenkodat.
- Sekoita kaneli, inkivääri, neilikka, ruokosokeri ja raastettu appelsiinin kuori ja pyörittele päärynät seoksessa.
- Nostele päärynänpuolikkaat Eskimo Eko paistopussin pohjalle ja kaada perään appelsiinimehu ja loraus portviiniä.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmeitä. Tarjoile glögipäärynät vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.