HAUDUTETUISSA GLÖGIPÄÄRYNÖISSÄ MAISTUU JOULUN MAUT

Glögimausteista on moneksi, sillä niillä voi maustaa muutakin kuin perinteisen joulujuoman. Glögipäärynät valmistuvat Eskimo Eko paistopussissa mehukkaiksi ja mausteisiksi.

VAIKEUSASTE

  • helppo
  • valmistusaika 40 min

AINEKSET

  • 3 päärynää
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 6 rkl ruokosokeria
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • loraus portviiniä

TARJOILU

  • 6 hengelle
  • vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

VALMISTUSOHJEET

  1. Puolita päärynät ja poista siemenkodat.
  2. Sekoita kaneli, inkivääri, neilikka, ruokosokeri ja raastettu appelsiinin kuori ja pyörittele päärynät seoksessa.
  3. Nostele päärynänpuolikkaat Eskimo Eko paistopussin pohjalle ja kaada perään appelsiinimehu ja loraus portviiniä.
  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmeitä. Tarjoile glögipäärynät vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ekoeskimo