Yhden pellin ihmeitä -reseptisarjassa esittelemme helppoja reseptejä sesongin raaka-aineista, jotka valmistuvat yhdellä pellillä ja maistuvat herkulliselta.

4 hengelle

Kastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 sitruuna
1 tl hunajaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria

1 kirjolohifilee (700-800 g)
1-2 rkl harissa-tahnaa
4 isoa rosamunda –perunaa
1 parsakaali
tilkka oliiviöljyä

Lisäksi:
ESKIMO® leivinarkki

Raasta ½ sitruunan kuori jogurtin joukkoon. Lisää ½ sitruunan mehu, hunaja, ripaus suolaa ja mustapippuria. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Nosta lohifilee pellille ESKIMO® leivinarkille. Purista lohifileen pinnalle ½ sitruunan mehu, mausta ripauksella suolaa ja sivele pintaan harissa.

Pese ja viipaloi perunat. Paloittele parsakaali reiluiksi paloiksi. Laita kasvikset isoon kulhoon ja mausta ne öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kasvikset pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Tarjoa lohi-perunapelti jogurttikastikkeen kera.

Ekoeskimo