Yksi ESKIMO® Eko iso uunivuoka

12 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
1,5 rkl sokeria
1 rkl fenkolinsiemeniä
6 dl vettä

Lisäksi:
0,5 dl öljyä
2 keitettyä perunaa
0,5 dl hienonnettua rosmariinia
sormisuolaa

Mittaa kaikki kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon huolellisesti isolla lusikalla tai kauhalla, mutta vältä turhaa vaivaamista. Peitä kulho huolellisesti ESKIMO® Elmu®kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön 8-16 tunniksi. Taikina kohoaa noin nelinkertaiseksi.

Kaada ESKIMO® Eko uunivuoan pohjalle noin 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja kaavi taikina vuokaan. Pyöräytä taikinaa vuoassa öljytyin käsin niin, että taikinan pinta peittyy öljyyn. Painele taikina vuokaan niin, että se peittää sen pohjan tasaisesti. Anna taikinan kohota vielä peittämättä noin tunnin ajan. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat ohuesti. Painele perunaviipaleet kohonneeseen taikinaan tasaisesti. Sivele taikinan ja perunoiden pintaan noin ruokalusikallinen oliiviöljyä käsin tai sudilla. Ripottele päälle rosmariini ja hieman sormisuolaa. Paista 220 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes focaccian pinta on kauniisti ruskistunut.

Anna jäähtyä hieman, leikkaa paloiksi ja tarjoile tuoreena. Voit ripotella lisää hienonnettuja yrttejä kypsän focaccian pintaan. Focaccia on helppo kuljettaa ESKIMO® Eko uunivuoassa viemiseksi ja tuore leipä ilahduttaa varmasti. Uunivuoka on biohajoava, joten lahja on kaiken lisäksi ympäristöystävällinen ja vuoan voi hävittää biojätteen joukossa.

Ekoeskimo