Yhden pellin ihmeitä -reseptisarjassa esittelemme helppoja reseptejä sesongin raaka-aineista, jotka valmistuvat yhdellä pellillä ja maistuvat herkulliselta.

 

4 hengelle

4 broilerin paistileikettä
2 rkl Ras El Hanout –mausteseosta
1 pieni myskikurpitsa (n. 1 kg)
2 punasipulia
2 appelsiinia
ripaukset suolaa ja mustapippuria
tilkka oliiviöljyä

Tarjoiluun:
nippu kevätsipulia
valmista yrtti-maustettua fraichea

Lisäksi:
ESKIMO® leivinarkki

Hiero broilerileikkeiden pintaan mausteseos sekä ripaus suolaa. Laita leikkeet pellille ESKIMO® leivinarkille ja nosta pelti uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Kuori tarvittaessa ja paloittele. Kuori ja lohko punasipulit.

Sekoita isossa kulhossa ½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori, tilkka oliiviöljyä sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Lisää kasvikset kulhoon ja kääntele maut sekaisin. Lohko loput appelsiinit. Lisää kasvikset ja appelsiinilohkot uunipellille, jatka paistamista 20 minuuttia.

Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja maustetulla fraichella.

Ekoeskimo